ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο θέμα του βάρους και του αριθμού των αποσκευών που μπορούμε να μεταφέρουμε με το αεροπλάνο……

Πόσο κοστίζει μια επιπλέον βαλίτσα στο αεροπλάνο ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Υπόθεση υπέρβαρο – Οι «κρυφές» χρεώσεις και οι υποχρεώσεις

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στο θέμα του βάρους και του αριθμού των αποσκευών που μπορούμε να μεταφέρουμε με το αεροπλάνο τους τελευταίους μήνες. Οι βαλίτσες μας καθορίζουν πλέον σε ένα μεγάλο βαθμό και την αεροπορική εταιρεία που θα επιλέξουμε, άρα καλό είναι να ξέρουμε από πριν τι θα κουβαλήσουμε!

Διαφορετικές χρεώσεις, επιβάλουν το τελευταίο διάστημα οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για τη μεταφορά των αποσκευών. Ουσιαστικά όλοι οι κανονισμοί που ίσχυαν για δεκαετίες έχουν αλλάξει και οι επιβάτες καλούνται πλέον να ελέγχουν με μεγάλη προσοχή όχι μόνο την τιμή του εισιτηρίου τους, αλλά και το πόσο θα κοστίσουν οι βαλίτσες και τα άλλα αντικείμενα που θέλουν να πάρουν μαζί τους.

Είναι σαφές ότι οι αεροπορικές εταιρείες, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκονται, 100-65 Moon Pins: Σκουλαρίκια ασημένια αναζητούν νέους τρόπους για να έχουν επιπλέον έσοδα και παύουν να είναι τόσο ελαστικές σε πολλά θέματα. Ένα από αυτά, αναμφισβήτητα ήταν οι αποσκευές. Αφενός δεν υπήρχε περιορισμός στον αριθμό των αποσκευών και αφετέρου έκαναν για χρόνια τα «στραβά μάτια» στο υπέρβαρο.

Οι εποχές αυτές όμως ανήκουν στο παρελθόν και καλό είναι να γνωρίζουμε ακριβώς τι ισχύει για τις χρεώσεις των αποσκευών μας, με την κάθε αεροπορική εταιρεία που επιλέγουμε να πετάξουμε. Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, διότι ναι μεν μπορεί να έχουμε αγοράσει ένα εισιτήριο για μόλις 20 ευρώ και η βαλίτσα να μας κοστίσει 80 ευρώ!

Τη «μόδα» κατά κάποιο τρόπο την επέβαλαν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες κάθε μέρα που περνά, βρίσκουν και από κάτι να χρεώνουν τους επιβάτες τους, προκειμένου να μπορούν να κρατούν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα τους ναύλους τους. Για παράδειγμα η Ryanair που χρεώνει την υψηλή περίοδο την μια βαλίτσα των 15 κιλών 100 ευρώ (η ίδια αποσκευή στη χαμηλή περίοδο κοστίζει  60 ευρώ και  80 ευρώ), ενώ κάθε επιπλέον κιλό κοστίζει 20 ευρώ. Και μπορεί το εισιτήριο από Θεσσαλονίκη για Φρανκφούρτη να κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ να πας και να έρθεις, όμως οφείλεις να ξέρεις και τις «κρυφές» χρεώσεις.

Οι «κρυφές» χρεώσεις και οι υποχρεώσεις

Βεβαίως «κρυφές» χρεώσεις δεν υπάρχουν. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να αποφασίζουν μόνες τους όποτε θέλουν να αλλάζουν τους κανονισμούς, όμως είναι ξεκάθαρες απέναντι στους πελάτες τους. Είναι υποχρέωση του συνειδητοποιημένου επιβάτη, να είναι ενημερωμένος για το κάθε τι που αφορά στο ταξίδι του.

Στα επίσημα site των αερομεταφορέων, E22014 Skywalker: R18010 Blob: Δαχτυλίδι ασημένιο – N53 Σκουλαρίκια mini κρίκοι χρυσό υπάρχουν αναλυτικά όλες οι χρεώσεις, ενώ και με ένα απλό τηλεφώνημα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για το τι ισχύει. Καλό είναι βέβαια να διαβάζουμε και τις υποσημειώσεις, που μπορεί να φανερώνουν χρεώσεις που μας χαλούν το κέφι αν δεν τις ανακαλύψουμε έγκαιρα. Είναι άκυρο να ψάχνουμε το δίκιο μας – που δεν έχουμε – μπροστά από ένα check-in όταν περιμένουν πίσω μας άλλοι επιβάτες.

ΕλλάδαΕλλάδας και πως θα πληρώσουμε λιγότερα;

Ο βασικός κανόνας είναι ένας. Ξέρουμε νωρίτερα, έστω μια μέρα πριν, πόσες αποσκευές έχουμε και ποιο είναι το βάρος τους. Και αυτό διότι, αν ξέρουμε το βάρος και τον αριθμό τον αποσκευών, τα προαγοράζουμε online ή τηλεφωνικά και γλυτώνουμε πολλά ευρώ.

Οι αγορές που γίνονται στο αεροδρόμιο, έχουν κατά πολύ μεγαλύτερες τιμές. Πλέον πετώντας στην οικονομική θέση, δωρεάν μπορούμε να μεταφέρουμε μόνο μια αποσκευή, E21026 The Crew Doris: Σκουλαρίκια καρφωτά χρυσά έως 20 κιλά. Επιπλέον για να είναι δυνατή η μεταφορά, οποιασδήποτε αποσκευής, το μέγιστο βάρος της δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 32 κιλά (η Olympic Air έχει όριο τα 35 κιλά), αλλιώς μεταφέρονται και χρεώνονται ξεχωριστά, σαν φορτίο (cargo). Και στις τρεις εταιρείες που εκτελούν εσωτερικά δρομολόγια Aegean Airlines, Olympic Air και Cyprus Airways οι επιβάτες οικονομικής θέσης επιτρέπεται να μεταφέρουν μία χειραποσκευή έως 8 κιλά με μέγιστες διαστάσεις 55 εκ. x 40 εκ. x 23 εκ. Μεγάλη προσοχή απαιτείται στην 2η χειραποσκευή αφού η χρέωση της μπορεί να ξεκινήσει από  30 ευρώ στην Aegean, ενώ η Olympic δεν επιτρέπει καν τη μεταφορά της.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές διαφοροποιήσεις στις προαγορές. Η Aegean Airlines δίνει τις καλύτερες της τιμές για προαγορές που γίνονται μόνο μέσω του site της και του mobile site (επιπλέον αποσκευή μέχρι 20 κιλά 12 ευρώ στο εσωτερικό, FoldN7-aqua Folds with Colorful Stones: Κολιέ ασημένιο 25 ευρώ στο εξωτερικό). Σε περίπτωση προαγοράς από το τηλεφωνικό ισχύουν μεν οι ίδιες τιμές όμως υπάρχει μια επιπλέον χρέωση 8 ευρώ ανά επιβάτη.

Αν αυτές οι αγορές γίνουν στο αεροδρόμιο οι τιμές για μια επιπλέον αποσκευή μέχρι 20 κιλά είναι 20 ευρώ στο εσωτερικό, 40 ευρώ στο εξωτερικό. Η Olympic Air χρεώνει την προαγορά μέσω του site της και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, για κάθε επιπλέον αποσκευή μέχρι 20 κιλά 12 ευρώ στο εσωτερικό, 25 ευρώ στο εξωτερικό. Αν οι αγορές γίνουν στο αεροδρόμιο, οι τιμές διαμορφώνονται σε 15 ευρώ και  30 ευρώ αντίστοιχα. Η Cyprus Airways επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά μιας αποσκευής μέχρι 20 κιλά, N11010 Palette L – Agnodice Pink: Κολιέ χρυσό Brass ενώ κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται με 2 ευρώ.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται στις κατηγορίες αποσκευών ειδικού τύπου, δηλαδή εξοπλισμός σκι, μουσικά όργανα κλπ. όπου και πάλι η κάθε εταιρεία έχει ξεχωριστές χρεώσεις.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, MI02 Πασχαλινή Λαμπάδα – Flowers and Balloons Print να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, EL04 Πασχαλινή Λαμπάδα – Elephant ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/travel/Tips/arthro/549260/poso-kostizei-mia-epipleon-valitsa-sto-aeroplano/
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ…

Optomap Retinal Imaging

A thorough screening of the retina is a critical part of an eyes exam to verify that your eye is completely healthy. The OptomapUltra-wide Digital Imagining is a quick, comfortable, and painless way to verify that your whole retina is free of disease. We offer this technology to our patients and with it provide early detection of possibly vision threatening problems.

×
Comprehensive Eye Examinations

Comprehensive eye examinations will always consist of two parts, a check of your visual abilities and performance followed by a thorough health evaluation. We will evaluate your visual system and prescribe appropriate treatment, whether it be with glasses, contact lenses, or refractive surgery. The health evaluation will check for glaucoma, cataracts, dry-eyes, as well as high blood pressure, diabetes, and other systemic diseases. You will never feel rushed through your visits with us. We always schedule ample time with the doctor so all your personal needs can be identified and properly managed. Patient education is of great importance to us, so all our findings will be thoroughly discussed with you and any questions will be answered. We offer complete eye care for children above 2 and adults.

×
Contact Lens Fittings

We not only offer the latest in contact lens material and design, but more importantly in our office we offer the patience and determination necessary for even the most difficult of contact lens fittings. Whether you are considering contact lenses for the first time or you have had an unsuccessful experience in the past, we will be sure you succeed. We offer fittings of specialized multifocal/bifocal contact lens options as well as hard contact lenses.

×
Ocular Emergencies/Infections

Our office provides emergency services for eye infections and eye injuries. Please call our office at 818-848-3000 during office hoursfor emergencies. Our staff will work with you to schedule an appointment as soon as possible. After office hours, follow directions on theanswering system for how to proceed. You can always contact Dr. Garibyan via e-mail as well at doctor@DrGaribyan.com

×
Dry Eye Clinic

woman dripping eye with eyes drops

One of the most common eye related issues, especially in the Los Angeles area, is Dry Eye Syndrome. Most people experience symptoms deficiency such as stinging, burning, redness, grittiness “like there is sand in the eyes”, fluctuating vision and believe it or not even watery eyes. Tear layer deficiency can have many causes such as eyelid diseases, use of certain medications, thyroid disease, hormonal changes in women, aging of the eyes, cold weather, computer use, air conditioned environments and many more. Many people suffer unnecessarily through the discomfort of dry eyes or mistakenly use over the counter drops that only temporarily remove the redness (and usually cause even more problems in the long run). As a part of your comprehensive examination, we check for tear layer for evidence of any deficiencies. For those who need specialized treatment, we can determine the underlying cause and employ a variety of treatments to alleviate their symptoms at our dye eye clinic visits.

×
LASIK/Cataract Surgery/Cosmetic Eyelid Surgery/Eye whitening/Kerataconus Treatment Co-Management

close up of the senile cataract during eye examination

At our office, we always explore and inform our patients about their surgical options for vision correction. Based on the patient’s prescription, age, and specific visual needs, Dr. Garibyan may recommend one of the many excellent refractive surgery procedures currently available. We do offer FREE Lasik evaluations. Dr. Garibyan will also evaluate your need for cataract removal as well as cosmetic eyelid or eye-whitening procedures. We have a close working relationship in co-managing your surgical procedures with the best local specialists.

×
Optical Dispensing

After we have accurately determined your prescription in the examination room, we then move to our optical boutique to carefully select the type of frames and lenses that will serve your needs. We carry a wide variety of fashion and designer eyeglass frames for all ages. We also carry a wide variety of sunglasses, sports goggles, and safety eyewear.

×
Dr Melanya Garibyan

I grew up in the Southern California region, not far from where I currently practice. After graduating from U.C.L.A with honors in biochemistry, I obtained my Doctor of Optometry degree from Southern California College of Optometry and became a TPA certified Optometrist in 2004.I obtained wide clinical experience in general family eye care, difficult contact lens fits, low vision services, and ocular disease management during my training and subsequent work experiences. After obtaining extensive clinical experience in a fast-paced non-profit clinic where I treated over 30 patients a day, in 2007 I transitioned to my current private practice in Burbank. Here, I enjoy practicing in a smaller, more personal atmosphere where I can spend the time to provide you, my patients, with high quality examinations and the unique solutions to your individual vision needs. When I am not at work, I am almost completely monopolized by parenthood. I spend most of my time with my family and my two wonderful kids, 9 year old Sophie and 6 year old Sam. I am very active in my volunteer work at their schools and various activities.

×
Daphnee

Daphnee is my office manager and optician. After many years of “on the job training”, Daphnee then received her diploma in Optical Dispensing and became a certified optician 4 years ago. She excels in fitting patients with perfect eyewear that will maximize both function and fashion. After we havedetermined your prescription and ocular health in the exam room, she will be the person helping you select eyewear and lens options based on your individual needs. One of Daphnee’s main responsibilities is to remain informed and to educate us all about the latest in the optical field, so you will always be presented with the most technologically advanced options available. She will assure you look great in your glasses but more importantly that you see flawlessly.

×
Narine

Narine is my assistant/technician and is often the first of our friendly staff togreet you when you call us or come in to the office. She works with yourschedule to set up appointments that are convenient for you. When you comein, Narine ensures your visits run smoothly, efficiently, and without a wait.Narine also performs the preliminary testing and reviews your vision correctionhistory before you see the doctor. You will also see Narine helping me when wevolunteer at the community outreach programs such as preschool visionscreenings and health fairs throughout the year.

×
Dry Eye Clinic

woman dripping eye with eyes drops

One of the most common eye related issues, especially in the Los Angeles area, is Dry Eye Syndrome. Most people experience symptoms deficiency such as stinging, burning, redness, grittiness “like there is sand in the eyes”, fluctuating vision and believe it or not even watery eyes. Tear layer deficiency can have many causes such as eyelid diseases, use of certain medications, thyroid disease, hormonal changes in women, aging of the eyes, cold weather, computer use, air conditioned environments and many more. Many people suffer unnecessarily through the discomfort of dry eyes or mistakenly use over the counter drops that only temporarily remove the redness (and usually cause even more problems in the long run). As a part of your comprehensive examination, we check for tear layer for evidence of any deficiencies. For those who need specialized treatment, we can determine the underlying cause and employ a variety of treatments to alleviate their symptoms at our dye eye clinic visits.

×
Dry Eye Clinic

One of the most common eye related issues, especially in the Los Angeles area, is Dry Eye Syndrome. Most people experience symptoms deficiency such as stinging, burning, redness, grittiness “like there is sand in the eyes”, fluctuating vision and believe it or not even watery eyes. Tear layer deficiency can have many causes such as eyelid diseases, use of certain medications, thyroid disease, hormonal changes in women, aging of the eyes, cold weather, computer use, air conditioned environments and many more. Many people suffer unnecessarily through the discomfort of dry eyes or mistakenly use over the counter drops that only temporarily remove the redness (and usually cause even more problems in the long run). As a part of your comprehensive examination, we check for tear layer for evidence of any deficiencies. For those who need specialized treatment, we can determine the underlying cause and employ a variety of treatments to alleviate their symptoms at our dye eye clinic visits.

×
Dry Eye Clinic

One of the most common eye related issues, especially in the Los Angeles area, is Dry Eye Syndrome. Most people experience symptoms deficiency such as stinging, burning, redness, grittiness “like there is sand in the eyes”, fluctuating vision and believe it or not even watery eyes. Tear layer deficiency can have many causes such as eyelid diseases, use of certain medications, thyroid disease, hormonal changes in women, aging of the eyes, cold weather, computer use, air conditioned environments and many more. Many people suffer unnecessarily through the discomfort of dry eyes or mistakenly use over the counter drops that only temporarily remove the redness (and usually cause even more problems in the long run). As a part of your comprehensive examination, we check for tear layer for evidence of any deficiencies. For those who need specialized treatment, we can determine the underlying cause and employ a variety of treatments to alleviate their symptoms at our dye eye clinic visits.

×
Caroline

Caroline is our patient care coordinator. She is typically the first smiling face you will see when you come in for your visit. With her years of experience and wide knowledge of the field of vision care, Caroline ensures a smooth visit starting from the first phone call to our office.

×