ντετεκτιβ Πίσω από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια σε επαγγελματικό επίπεδο βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται……

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την ψυχολογία των ομάδων ντετεκτιβ Πώς καταφέρνουν οι άνθρωποι κι από μονάδα γίνονται σύνολο

Πίσω από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια σε επαγγελματικό επίπεδο βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος. Πώς όμως καταφέρνουν οι άνθρωποι κι από μονάδα γίνονται ομάδα;

Ένα βασικό στοιχείο είναι η εκτίμηση μεταξύ των μελών της ομάδας και ο σεβασμός, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που μπορεί να βοηθήσουν στην ενότητα, μερικά από τα οποία θα διαβάσετε παρακάτω.

Η παρουσία και μόνο των άλλων ανθρώπων μπορεί να δώσει ώθηση στην απόδοση του ατόμου.

Ένα από τα πιο πρόσφατα ευρήματα της κοινωνικής ψυχολογίας είναι το φαινόμενο της κοινωνικής βοήθειας, δηλαδή η απλή παρουσία των άλλων ανθρώπων δίπλα μας που μπορεί να μας ωθήσει να έχουμε καλύτερη απόδοση. Το 1920, ο κοινωνικός ψυχολόγος Floyd Allport έδειξε ότι ένα σύνολο ανθρώπων που εργαζόταν μεν ατομικά, αλλά στο ίδιο τραπέζι, απέδωσε καλύτερα στο σύνολο των εργασιών, Γιώργος Καραγιάννης: «Τρέχουν έργα άνω του 1 παρόλο που μεταξύ τους δεν υπήρχε συνεργασία ή ανταγωνισμός. Η έρευνα του Allport δείχνει πώς η ενέργεια των συνανθρώπων μας μπορεί να δράσει ως υποκατάστατο της ομάδας, ακόμα κι όταν δουλεύουμε σε ατομικό επίπεδο.

Μια εξοικειωμένη ομάδα έχει τα οφέλη μιας αθλητικής ομάδας που παίζει στην έδρα της.

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν μια αθλητική ομάδα αγωνίζεται στην έδρα της έχει ένα πλεονέκτημα, έστω και ψυχολογικό, ωστόσο, τα οφέλη του να έχει κάποιος κοντά του γνώριμα πρόσωπα δεν θεωρούνταν στις μέρες μας ιδιαίτερα σημαντικά. Μια έρευνα του Χάρβαρντ όμως που έγινε το 2006 σε γιατρούς έδειξε ότι η απόδοση των καρδιοχειρουργών βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου όταν δούλευαν στο νοσοκομείο που είχαν ως βάση και περιστοιχίζονταν από τη γνώριμη ομάδα τους. Το σημαντικό ήταν ότι δεν είχαν την ίδια απόδοση όταν δούλευαν σε άλλα νοσοκομεία με άγνωστη ομάδα συνεργατών, αντικαθιστώντας κάποιους συναδέλφους τους. Οι γιατροί γνώριζαν καλά τα νοσοκομεία στα οποία πήγαιναν, αλλά δεν είχαν την ίδια συνεργασία με τις άλλες ομάδες όπως είχαν με τη δική τους. Γενικότερα, από ό,τι αποδεικνύεται, όταν οι άνθρωποι δουλεύουν με την ίδια ομάδα, αρχίζουν να μαθαίνουν τις αδυναμίες και τα δυνατά τους σημεία, αποκτούν κοινούς κώδικες συμπεριφοράς και αλληλοκατανοούνται.

Οι από απόσταση ομάδες ξεπερνούν τις ομάδες που δουλεύουν από κοντά.

Μια έρευνα από τη Cisco το 2009 στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονταν από απόσταση, Μητσοτάκης ? ΔΕΘ: Μηδενίζεται για τους νέους το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data απέδειξε ότι το 69% αυτών αύξησε την παραγωγικότητά του όταν η δουλειά ήταν από απόσταση και το 83% ανέφερε ότι η επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είτε έμεινε ανεπηρέαστη είτε ενισχύθηκε λόγω της απόστασης. Επίσης, την ίδια χρονιά, μια ερευνητική ομάδα υπό την ηγεσία του Frank Siebdrat αξιολόγησε την απόδοση 80 εταιριών λογισμικού από όλο τον κόσμο και βρήκε ότι οι πιο πολλές ομάδες που δουλεύουν από απόσταση ξεπέρασαν σε απόδοση άλλες ομάδες των οποίων τα μέλη συνεργάζονταν από κοντά. Ο Siebdrat και οι συνεργάτες του ανέφεραν ότι το κλειδί για να είναι επιτυχημένη μια ομάδα που συνεργάζεται από απόσταση είναι να εξασφαλίζεται ίση κατανομή εργασίας, Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Τσοχατζόπουλος αλλά και ικανοποιητική στήριξη και επικοινωνία. Επίσης, άλλες σωστές πρακτικές είναι η χρήση μιας κοινής ώρας επικοινωνίας ή η συνομιλία σε ανεπίσημο ύφος.

Η ισορροπία εσωστρεφών και εξωστρεφών χαρακτήρων φέρνει την επιτυχία.

Όταν η Corrine Bendersky και η Neha Parikh Shah στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας χώρισαν εκατοντάδες μεταπτυχιακούς φοιτητές σε ομάδες των πέντε ατόμων για δέκα εβδομάδες, αναθέτοντάς τους ομαδικές εργασίες, αποδείχθηκε ότι οι εσωστρεφείς σπουδαστές ξεκίνησαν από πιο χαμηλά επίπεδα απόδοσης. Οι συνεργάτες τους στην ομάδα δεν πίστευαν ότι αυτά τα παιδιά είχαν κάποια επιρροή στην ομάδα ούτε προσδοκούσαν τη συνεισφορά τους τόσο όσο από τους πιο θαρραλέους και εξωστρεφείς της ομάδας. Παρόλα αυτά, στο τέλος του χρόνου που τους δόθηκε, το σύνολο της ομάδας διαπίστωσε ότι οι εσωστρεφείς φοιτητές είχαν τελικά πολλά πράγματα να συνεισφέρουν στην ομάδα, ενώ αντίθετα η απόδοση των εξωστρεφών παιδιών έπεσε. Ενδέχεται, λοιπόν, στους πιο κοινωνικούς ανθρώπους να είναι πιο εύκολο να πιστέψει κανείς, ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να βρεις κανείς ποιο είναι το πραγματικό τους ταλέντο. Γι’ αυτό το λόγο, οι πιο εσωστρεφείς άνθρωποι δεν χρειάζεται να αγνοούνται μέσα στο σύνολο, αλλά θα πρέπει να τους δίνεται ο χώρος που τους αρμόζει.

Οι καλές ομάδες έχουν τουλάχιστον ένα μέλος με αναλυτική σκέψη.

Τα μέλη μιας ομάδας που έχουν ευρύτερη σκέψη μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα όταν έρχεται η ώρα της ανεύρεσης ιδεών και της επίλυσης προβλημάτων. Ωστόσο, ένα μέλος με αναλυτική σκέψη είναι σίγουρα προαπαιτούμενο για την επιτυχία της ομάδας, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί από έρευνα, όταν πρέπει να εφαρμοστεί και να εκτελεστεί μια ιδέα, χρειάζεται ένας άνθρωπος που έχει την ικανότητα να εστιάσει στις λεπτομέρειες της εργασίας. Οι Ishani Aggarwal και Anita Woolley στο Tepper School of Business βρήκαν ότι οι ομάδες που είχαν ένα άτομο με αναλυτική σκέψη είχαν γενικότερα καλύτερη απόδοση στην εκτέλεση των εργασιών, γιατί ήταν πιο εστιασμένες στη διαδικασία, στον προγραμματισμό και τις λεπτομέρειες της δουλειάς. Οι Aggarwal και Tepper προειδοποιούν βέβαια ότι θα πρέπει να υπάρχει πολύ καλή ισορροπία στην ομάδα για να μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά, μιας και συνήθως οι άνθρωποι της αναλυτικής και της ευρύτερης σκέψης έρχονται σε αντίθεση σε διάφορα κομβικά σημεία. Για την αποφυγή οποιασδήποτε αντιδικίας, θα πρέπει να υπάρχει αλληλοεκτίμηση και σεβασμός, καθώς και πλήρης αναγνώριση των αρχών τόσο της μιας όσο και της άλλης οπτικής γωνίας, ενώ η προσθήκη ενός μέλους που συνδυάζει αυτούς τους δύο τρόπους σκέψης μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητική.

Οι ομάδες λειτουργούν καλύτερα αν έχουν και γυναίκες και άνδρες.

Το 2012, δημοσιεύτηκε από την εταιρία Credit Suisse μια ανάλυση περίπου 2.500 παγκόσμιων εταιριών, που απέδειξε ότι όταν υπήρχε στην ομάδα έστω και μια γυναίκα, η ομάδα είχε καλύτερη απόδοση. Τα οφέλη της ύπαρξης και των δυο φύλων σε μια ομάδα είναι εμφανή, Κορονοϊός: Υπόθεση κατασκοπείας Pegasus: Ο Εμανουέλ Μακρόν στον κατάλογο πιθανών στόχων Γεμίζουν ξανά οι ΜΕΘ – Αύξηση 156% στους διασωληνωμένους μέσα σε έναν μήνα ειδικότερα σε πιο σκληρές λειτουργίες διαχείρισης και αποδόθηκαν στη μεγαλύτερη ποικιλία και την ισορροπία μεταξύ των μελών. Όσο για το ποιο φύλο φαίνεται να υπερέχει; Ένα πείραμα που δημοσιεύτηκε το 2011 από Ευρωπαίους ερευνητές έδειξε ότι ομάδες που είχαν μισά μισά μέλη, δηλαδή κατά 50% γυναίκες και κατά 50% άνδρες είχαν την καλύτερη απόδοση. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα μέλη της ομάδας παρουσιάζουν μια αμοιβαία προσοχή και συμμετοχή στην ομάδα και φροντίζουν να είναι τόσο συνεπείς στα καθήκοντά τους όσο και οι συνεργάτες τους, προς όφελος της ομάδας.

Υπάρχει κίνδυνος όταν οι ομάδες χωρίζονται σε υποομάδες.

Είναι αναπόφευκτο ότι μέσα σε μια ομάδα θα υπάρχουν και φιλίες και προτιμήσεις. Η έρευνα σε πληρώματα που πήγαν στο διάστημα και σε εξερευνητές του αρκτικού έδειξαν ότι αυτές οι υποομάδες που δημιουργούνται μπορεί να είναι πολύ ισχυρές όταν βασίζονται σε στοιχεία κοινωνικής φύσεως, όπως εθνικότητα ή γένος. Στις πολυποίκιλες ομάδες, αυτοί οι διαχωρισμοί μεταξύ των μελών μπορεί να σχηματιστούν και λόγω κοινών επαγγελματικών στόχων. Μια έρευνα υπό την ψυχολόγο Doris Fay ερεύνησε το πρόβλημα στο σύστημα υγείας της Βρετανίας. Η ψυχολόγος ανακάλυψε ότι η διαφορετικότητα ήταν μπόνους, καθώς οι πολυποίκιλες ομάδες είχαν καλύτερη ποιότητα από τις ομογενείς ομάδες, αλλά μόνο αν εξασφαλίζονταν ορισμένες προϋποθέσεις που δεν θα έθεταν σε κίνδυνο την ενότητα της ομάδας. Αυτές οι προϋποθέσεις ήταν για παράδειγμα η εξασφάλιση της δέσμευσης όλων των μελών της ομάδας στο σκοπό, η σιγουριά όλων ότι η άποψή τους εισακούεται το ίδιο, η απεικόνισης της προόδου της ομάδας καθώς και η συνεχής επικοινωνία μεταξύ των μελών.

Οι αποτελεσματικές ομάδες βασίζονται στην κοινωνική ευαισθησία.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η συλλογική νοημοσύνη των ομάδων (όπως αξιολογείται από την ικανότητά τους να αποδίδουν καλά σε ένα εύρος προκλήσεων) δεν βασίζεται στο μέσο όρο της νοημοσύνης των μελών τους, αλλά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται διάλογος μεταξύ των συνεργατών ενός συνόλου κατά τη διάρκεια συζητήσεων και στα υψηλά ποσοστά θηλυκών μελών της ομάδας. Η έρευνα που διεξήχθη υπό την Anita Woolley δείχνει ότι οι ομάδες θα πρέπει να δοκιμάζονται ως προς αυτό το χαρακτηριστικό της κοινωνικής ευαισθησίας κι αν μια ομάδα αποτύχει σε αυτή την αξιολόγηση, θα πρέπει να προσαρμοστεί έτσι ώστε να βρεθεί η κατάλληλη σύσταση ή να εκπαιδευτούν όλοι ούτως ώστε να επικοινωνούν καλύτερα.

Οι καλύτερες ομάδες επικοινωνούν εκτός επίσημων συναντήσεων.

Ερευνητές του εργαστηρίου Human Dynamics στο MIT βρήκαν ότι οι συζητήσεις που γίνονται εκτός επίσημων συναντήσεων μεταξύ των μελών μιας ομάδας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που συνεισφέρει στην επιτυχία της ομάδας. Η μελέτη έδειξε ότι η ενέργεια και η ενασχόληση που υπάρχει μέσω αυτών των ανεπίσημων συνυπάρξεων αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των διαφορών στην παραγωγικότητα των ομάδων. Υπάρχουν απλά βήματα που μπορούν να γίνουν για να αυξηθούν αυτές οι πολύτιμες συναντήσεις, όπως τα προγραμματισμένα διαλείμματα για καφέ όπου όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να συνομιλήσουν και να οργανώσουν κάποιο event. Επιπλέον, κάτι ακόμα που μπορεί να δέσει μια ομάδα είναι η ισορροπία μεταξύ της ανακάλυψης και της ενσωμάτωσης, δηλαδή το πώς μπορούν τα μέλη ενός συνόλου να ανακαλύπτουν καινούργιες ιδέες τις οποίες καταφέρνουν έπειτα να ενσωματώσουν στην ομάδα.

ντετεκτιβ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, όλοι ανεμβολίαστοι εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Τσιάρας: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη μη ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τον γιατρό που χειρούργησε την 14χρονη από την Επανομή περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, Φωτιά και στην Κω -Κοντά σε κατοικημένη περιοχή οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ντετεκτιβ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, Το αναλυτικό πρόγραμμα της σεζόν 2021/22 της Stoiximan Basket League την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, ένας ήρωας για την Ελλάδα και την Πολωνία σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ντετεκτιβ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/558652/ola-osa-thelete-na-xerete-gia-tin-psuhologia-ton-omadon/
ντετεκτιβ…

Optomap Retinal Imaging

A thorough screening of the retina is a critical part of an eyes exam to verify that your eye is completely healthy. The OptomapUltra-wide Digital Imagining is a quick, comfortable, and painless way to verify that your whole retina is free of disease. We offer this technology to our patients and with it provide early detection of possibly vision threatening problems.

×
Comprehensive Eye Examinations

Comprehensive eye examinations will always consist of two parts, a check of your visual abilities and performance followed by a thorough health evaluation. We will evaluate your visual system and prescribe appropriate treatment, whether it be with glasses, contact lenses, or refractive surgery. The health evaluation will check for glaucoma, cataracts, dry-eyes, as well as high blood pressure, diabetes, and other systemic diseases. You will never feel rushed through your visits with us. We always schedule ample time with the doctor so all your personal needs can be identified and properly managed. Patient education is of great importance to us, so all our findings will be thoroughly discussed with you and any questions will be answered. We offer complete eye care for children above 2 and adults.

×
Contact Lens Fittings

We not only offer the latest in contact lens material and design, but more importantly in our office we offer the patience and determination necessary for even the most difficult of contact lens fittings. Whether you are considering contact lenses for the first time or you have had an unsuccessful experience in the past, we will be sure you succeed. We offer fittings of specialized multifocal/bifocal contact lens options as well as hard contact lenses.

×
Ocular Emergencies/Infections

Our office provides emergency services for eye infections and eye injuries. Please call our office at 818-848-3000 during office hoursfor emergencies. Our staff will work with you to schedule an appointment as soon as possible. After office hours, follow directions on theanswering system for how to proceed. You can always contact Dr. Garibyan via e-mail as well at doctor@DrGaribyan.com

×
Dry Eye Clinic

woman dripping eye with eyes drops

One of the most common eye related issues, especially in the Los Angeles area, is Dry Eye Syndrome. Most people experience symptoms deficiency such as stinging, burning, redness, grittiness “like there is sand in the eyes”, fluctuating vision and believe it or not even watery eyes. Tear layer deficiency can have many causes such as eyelid diseases, use of certain medications, thyroid disease, hormonal changes in women, aging of the eyes, cold weather, computer use, air conditioned environments and many more. Many people suffer unnecessarily through the discomfort of dry eyes or mistakenly use over the counter drops that only temporarily remove the redness (and usually cause even more problems in the long run). As a part of your comprehensive examination, we check for tear layer for evidence of any deficiencies. For those who need specialized treatment, we can determine the underlying cause and employ a variety of treatments to alleviate their symptoms at our dye eye clinic visits.

×
LASIK/Cataract Surgery/Cosmetic Eyelid Surgery/Eye whitening/Kerataconus Treatment Co-Management

close up of the senile cataract during eye examination

At our office, we always explore and inform our patients about their surgical options for vision correction. Based on the patient’s prescription, age, and specific visual needs, Dr. Garibyan may recommend one of the many excellent refractive surgery procedures currently available. We do offer FREE Lasik evaluations. Dr. Garibyan will also evaluate your need for cataract removal as well as cosmetic eyelid or eye-whitening procedures. We have a close working relationship in co-managing your surgical procedures with the best local specialists.

×
Optical Dispensing

After we have accurately determined your prescription in the examination room, we then move to our optical boutique to carefully select the type of frames and lenses that will serve your needs. We carry a wide variety of fashion and designer eyeglass frames for all ages. We also carry a wide variety of sunglasses, sports goggles, and safety eyewear.

×
Dr Melanya Garibyan

I grew up in the Southern California region, not far from where I currently practice. After graduating from U.C.L.A with honors in biochemistry, I obtained my Doctor of Optometry degree from Southern California College of Optometry and became a TPA certified Optometrist in 2004.I obtained wide clinical experience in general family eye care, difficult contact lens fits, low vision services, and ocular disease management during my training and subsequent work experiences. After obtaining extensive clinical experience in a fast-paced non-profit clinic where I treated over 30 patients a day, in 2007 I transitioned to my current private practice in Burbank. Here, I enjoy practicing in a smaller, more personal atmosphere where I can spend the time to provide you, my patients, with high quality examinations and the unique solutions to your individual vision needs. When I am not at work, I am almost completely monopolized by parenthood. I spend most of my time with my family and my two wonderful kids, 9 year old Sophie and 6 year old Sam. I am very active in my volunteer work at their schools and various activities.

×
Daphnee

Daphnee is my office manager and optician. After many years of “on the job training”, Daphnee then received her diploma in Optical Dispensing and became a certified optician 4 years ago. She excels in fitting patients with perfect eyewear that will maximize both function and fashion. After we havedetermined your prescription and ocular health in the exam room, she will be the person helping you select eyewear and lens options based on your individual needs. One of Daphnee’s main responsibilities is to remain informed and to educate us all about the latest in the optical field, so you will always be presented with the most technologically advanced options available. She will assure you look great in your glasses but more importantly that you see flawlessly.

×
Narine

Narine is my assistant/technician and is often the first of our friendly staff togreet you when you call us or come in to the office. She works with yourschedule to set up appointments that are convenient for you. When you comein, Narine ensures your visits run smoothly, efficiently, and without a wait.Narine also performs the preliminary testing and reviews your vision correctionhistory before you see the doctor. You will also see Narine helping me when wevolunteer at the community outreach programs such as preschool visionscreenings and health fairs throughout the year.

×
Dry Eye Clinic

woman dripping eye with eyes drops

One of the most common eye related issues, especially in the Los Angeles area, is Dry Eye Syndrome. Most people experience symptoms deficiency such as stinging, burning, redness, grittiness “like there is sand in the eyes”, fluctuating vision and believe it or not even watery eyes. Tear layer deficiency can have many causes such as eyelid diseases, use of certain medications, thyroid disease, hormonal changes in women, aging of the eyes, cold weather, computer use, air conditioned environments and many more. Many people suffer unnecessarily through the discomfort of dry eyes or mistakenly use over the counter drops that only temporarily remove the redness (and usually cause even more problems in the long run). As a part of your comprehensive examination, we check for tear layer for evidence of any deficiencies. For those who need specialized treatment, we can determine the underlying cause and employ a variety of treatments to alleviate their symptoms at our dye eye clinic visits.

×
Dry Eye Clinic

One of the most common eye related issues, especially in the Los Angeles area, is Dry Eye Syndrome. Most people experience symptoms deficiency such as stinging, burning, redness, grittiness “like there is sand in the eyes”, fluctuating vision and believe it or not even watery eyes. Tear layer deficiency can have many causes such as eyelid diseases, use of certain medications, thyroid disease, hormonal changes in women, aging of the eyes, cold weather, computer use, air conditioned environments and many more. Many people suffer unnecessarily through the discomfort of dry eyes or mistakenly use over the counter drops that only temporarily remove the redness (and usually cause even more problems in the long run). As a part of your comprehensive examination, we check for tear layer for evidence of any deficiencies. For those who need specialized treatment, we can determine the underlying cause and employ a variety of treatments to alleviate their symptoms at our dye eye clinic visits.

×
Dry Eye Clinic

One of the most common eye related issues, especially in the Los Angeles area, is Dry Eye Syndrome. Most people experience symptoms deficiency such as stinging, burning, redness, grittiness “like there is sand in the eyes”, fluctuating vision and believe it or not even watery eyes. Tear layer deficiency can have many causes such as eyelid diseases, use of certain medications, thyroid disease, hormonal changes in women, aging of the eyes, cold weather, computer use, air conditioned environments and many more. Many people suffer unnecessarily through the discomfort of dry eyes or mistakenly use over the counter drops that only temporarily remove the redness (and usually cause even more problems in the long run). As a part of your comprehensive examination, we check for tear layer for evidence of any deficiencies. For those who need specialized treatment, we can determine the underlying cause and employ a variety of treatments to alleviate their symptoms at our dye eye clinic visits.

×
Caroline

Caroline is our patient care coordinator. She is typically the first smiling face you will see when you come in for your visit. With her years of experience and wide knowledge of the field of vision care, Caroline ensures a smooth visit starting from the first phone call to our office.

×